Søg  

Hvad er IP telefoni?

IP telefoni betyder telefonsamtaler via datanetværk. Internt ringes der via eget netværk, og derfor er der ingen taksering på trafikken. Det gælder mellem forskellige afdelinger og adresser, hjemmearbejdspladser og medarbejdere som er på farten, uanset om det er i ind- eller udland.

”Ud af huset” ringes via datalinier og en udbyder. Der er nogle krav til udbyderens datalinjer og eget netværk, som skal opfyldes. Er de opfyldt er kvaliteten fuldstændig, som man kender den fra traditionel telefoni. IP telefoni er ikke gratis ved udringning, men særdeles konkurrencedygtig på minuttakster og der kan være store besparelser på bl.a. mobiltrafik samt abonnementer.

Bedre økonomi
Der kan opnås væsentlige økonomiske besparelser ved at investere i en IP telefoniløsning, da der kun vedligeholdelsesudgifter på ét netværk. Desuden er IP telefoni billigere i både teknik, drift og abonnementer end traditionel telefoni.

Fleksibilitet
IP telefoni giver din virksomhed fleksible og tilgængelige medarbejdere. Teknologien skaber optimale muligheder for effektivt at integrere kommunikationen mellem virksomhedens afdelinger, hjemmearbejdspladser og rejsende medarbejdere. Opkobling på samme netværks-system bevirker ligeledes, at det samme telefonnummer altid flytter med medarbejderen - uanset hvilket netværksstik IP telefonen kobles til, og uanset hvor langt en medarbejder geografisk befinder sig fra sin arbejdsplads. Således er der store fordele ved IP telefoni, hvis man har kontorer på andre adresser, hjemmearbejdspladser eller f.eks. på hotelværelset i udlandet via en internetopkobling.

Nye muligheder i kommunikationen
Integration med computeren og internettet byder på et væld af kommunikationsmuligheder og funktioner, bl.a. videotelefoni, kundedata-baser og muligheden for at tilknytte tillægsapplikationer for at effektivisere diverse forretningsprocesser f.eks. optimering af kundeservice m.m..

Nemt
IP telefoni er nemt at installere, og da IP telefoner er software-baserede, kan de opdateres centralt uden udskiftning af hardware. Desuden er det nemt og hurtigt at koble nye brugere på netværket. IP teknologien er efter 5 år på markedet blevet en særdeles stabil, driftsikker og økonomisk rentabel løsningsmulighed.
Da ISDN linier i løbet af de næste par år er på vej ud af markedet, er IP telefoni den naturlige afløser!Relevante produkter

Links til andre relevante produkter der passer til IP telefoni

Telefonanlæg iPECS-50
Telefonanlæg iPECS-100/300/600
Telefonanlæg Aastra XS
Telefonanlæg Aastra XL
Telefonanlæg Aastra XD
Telefonanlæg Aastra 5000